here we go!


haa!! ini la dia aku. walaupun x seberapa, tp, aku tetap makhluk tuhan, yg bernama
Muhammad Akmal bin Razali.
Born on 2 december 1992. haha. rumah dkat2 sini ja. tmn sri aman, anak bukit, a/setar. haa. anak jati kedah laa.. sbbnya, ic aku 921202-02-****.
X minat dressing, x minat tauhu, x minat futsall, tp!! ini syok! bola, badminton, ps3, dvd player, myspace, friendster, tagged. waaa.. haha. byk kan?? apa?? xleyh blah? nak gaduh2 xdak dlm blog aku nie ya. bam! dush2x!
hmm. x hensem sgt, xtggi sgt, xgemuk sgt.
makanan feveret = char kuayteow.

air lak = milo dangdut. haha. apa lagi yaa??
haa!! aku paling suka
ngan pmpuan yg yelaa.. org panggil. xlawa sgt, xhuduh sgt. haha.ikut sunnah aja.
1st, mesti ISLAM!!
2nd, mesti la kena ada keja.
3rd, rupa tu mesti la, kalu mata memandang, sejuk hati. sbbnya bila idup sebumbung nnti, xda la boring sgt. haha.

n lastly, dia mesti dr keturunan yg baik dan terima aku seadanya. haaa.. agak2 sapa la yg buleyh yea?? haha
hmm.. okay la. nak tulis apa pun da tatawu. better stop, sbb waktu
SPM, BM aku dpt b+ aja. haha. makin lama, makin melalut. ^^
so, sekali lagi, aku ucapkan selamat datang ke blog aku nie, dan
terima kasih daun keladi je la. haha.
kalu nak jumpa, taw nak kenal lagi. haa.. tinggal la comment2 kat
bwh tuu. nnti aku reply dgn hati yg terbuka, insyaALLAH.
okay! cao! salam.

pages

Friday, May 7, 2010

Kolej Matrikulasi Kedah MAY INTAKE



HAHAHAHA.
Kali nie, aku nak berceloteh lak pasai benda yg 1 nie.

apa?
kenapa?
mengapa?

hehe

setelah dpt keputusan spm yg cam taik sbb main2 sgt,
so, aku xdpt UPU. waktu tu, punya la bengang mcm org naik sawan,
tnpa segan silu aku memaki hamun org yg mgkin xbersalah, kerana aku rasa dia sgt bersalah!
haaa.
biasalah, bila marah, setan dok tiup ja api marah tuu kat belakang.
tp, kita org ISLAM, mesti cool~
pkir positif~
so, aku pun decide = 'pegi je la matrikulasi tuu'
lagipun, kalu aku xpegi, nak pegi mna lagi kan? hahaha
nie la org panggil hidup,
kena redha jugak apa yg dah jadi
. ada HIKMAH, tu kita kena percaya~

mana la tawu, pegi sana nnti, aku dpt pointer 4.00 ka,
makin murah rezeki kaaa, kan kan? hehe insyaALLAH~

so, 10/5/2010 nie, bermulalah kembali hidup aku & pelajar2 yg masuk ke matrikulasi di
seluruh pelosok negara. yaaa!!! walaupun tahu susah, tp, kami peduli apa!
XBOLEYH JAWAB, HENTAM JA LAA~ JANJI HIDUP!! BAHAHAHA

actually aku tujukan bende merapu nie pada semua kawan2 aku, yg kat luar sana tu, sama ada kenai secara langsung atau x pun, janji bila ada perkataan 'KAWAN AKMAL', especially yg lahir sama tahun dgnku, iaitu pada 1992~ haaaa.

WASIATNYA =

*korg jaga diri leklok okay!
*jgn dok makan tdor, makan tdor lagi dah.. igt, pas nie nak kawin, so kena la dpt kerja leklok.haha
*lagi, jgn laaa dok layan awek2, balak2 semua tuu~ hish! ngarut je!
tgk cam aku, smpai skrg solo molo jer. AKMAL X KESAH~ BAHAHAHAHA
bukannya apa, sbb semua benda tu, akan dtg dgn sendiri nnti, tp, jgn la buat dono lak~ haha
*bg yg senior2 xkira drpd MRSM BESERI atau SMK SYED MOHD AL BUKHARY dulu, tolong laa doa-doakan kat aku n kawan2 kami, junior yg lain.
insyaALLAH, doa kejayaan ampa untuk org lain tu, akan diberkati, AMIN~
bila berkat apa jadi? haaa. ampa dpt tempias rezeki yg baik laaa, insyaALLAH.
*lastly, untuk org yg baca semua nie, terutamanya shehnaz, siti khodijah, mastura, nasrin, aizat, rozaidi, rafidah, ismat, afifah, munirah, syamim, aqram, shairazi, fatin hanisah, wana, azizah hazedi, husna miao, farhana dan lain2 lagi, aku tawu, korg semua tgh baca kan kan? dan tgh sedih sbb akan kehilangan aku kan kan? hehe.

xpa. jgn bersedih weyh!
ada jodoh jumpa lagi.
kalu xdak jodoh, masing2 la jaga diri~
aku sentiasa di belakang, & akan tolak ampa sampai berjaya, kalu aku xmampu berjaya~ haaa.
apa gelak gelak? hehe

okay, ALL THE BEST semuanya naaa~
hingga bertemu lagi, salam ukhwah dr aku~

apaa?? aku tertinggai no talipon?
ooo.. sat sat, sabar! nah = 013 5932906.
tp, jgn dok kacau selalu, aku xlarat layan~
tp, bg yg dok msj, tp, aku xbalas tu, paham2 laa naaa. duit bukannya
aku yg dok cop kat bank tuu~ hehehe
Bold
DANNNNNN! YG PALING PENTING~~~~
kalu jumpa membe2 lama mrsm beseri mahupun smk syed mohd al bukhary dulu, sila tolong kirim salam kat diorang.
OKAY??
terima kasih..

10 comments:

  1. woot~~
    akmal dpt matrik ek?
    congratulations.. ^^
    liyana ni UPU pn x dpt jgk..
    so,bt kputusan utk smbung study kt form 6 je la..
    slagi ada pluang utk bljr,bljr je la kn? ^^
    pluang jgn disia-siakan..

    apa2 pun,liyana doakan yg trbaik utk akmal & kwn2 yg lain.. ^^
    good luck for your study.. ^^

    ReplyDelete
  2. Aizat Fauzi (Pres ksyangan hg)May 7, 2010 at 6:13 PM

    weiiii,,,,
    hg bjet nk bg aku sdih ka????
    hahaha........ aku xtrasa pape pun...
    hahaha........ lek ar......
    pape pun ko all de bes ar kt mtrik...
    jgn lpe aku plak klu da ad mmber bru kt sne..
    insya allah hg bleh brjya pny....
    mmber aku bguih2 blaka,, tmbh2 hg....
    hahaha...........

    ReplyDelete
  3. BHHAHAHAHAHAHA.
    lawak aa hang ni.
    adoih.. terharu plak aku sbb nama nombo9.
    ceh.

    ReplyDelete
  4. huhu.sedihnya.haihhh T.T mm.tc tw kat sana.gudluck n wish u all the best akmal :D

    ReplyDelete
  5. sdihnya,ag mmg kwn trbaik,hee:D,trhru nma aq 1st,makaseh,TAPI MASALAHNYA,aq p tmpt ag jgakkk!!!!!!!!!!!!!!! eeeeeeeeeeee,haha,nk mnta tlong ap2 gtw ja aq,especialy,ttg kawen..aq jdi owk tgh la no..baek pyaa

    ReplyDelete
  6. takyah sedih untuk dia , kan dia ni bawak malang kat maktab , huhu . dun worry , ampa akan jumpa dia banyak kali sampai naik muak !

    ReplyDelete
  7. hi akmal~~

    it's teacher nani!

    good start. keep blogging!

    ReplyDelete
  8. lawak laa hang..

    keep it up..

    blogging is fun yeah!!

    ReplyDelete