here we go!


haa!! ini la dia aku. walaupun x seberapa, tp, aku tetap makhluk tuhan, yg bernama
Muhammad Akmal bin Razali.
Born on 2 december 1992. haha. rumah dkat2 sini ja. tmn sri aman, anak bukit, a/setar. haa. anak jati kedah laa.. sbbnya, ic aku 921202-02-****.
X minat dressing, x minat tauhu, x minat futsall, tp!! ini syok! bola, badminton, ps3, dvd player, myspace, friendster, tagged. waaa.. haha. byk kan?? apa?? xleyh blah? nak gaduh2 xdak dlm blog aku nie ya. bam! dush2x!
hmm. x hensem sgt, xtggi sgt, xgemuk sgt.
makanan feveret = char kuayteow.

air lak = milo dangdut. haha. apa lagi yaa??
haa!! aku paling suka
ngan pmpuan yg yelaa.. org panggil. xlawa sgt, xhuduh sgt. haha.ikut sunnah aja.
1st, mesti ISLAM!!
2nd, mesti la kena ada keja.
3rd, rupa tu mesti la, kalu mata memandang, sejuk hati. sbbnya bila idup sebumbung nnti, xda la boring sgt. haha.

n lastly, dia mesti dr keturunan yg baik dan terima aku seadanya. haaa.. agak2 sapa la yg buleyh yea?? haha
hmm.. okay la. nak tulis apa pun da tatawu. better stop, sbb waktu
SPM, BM aku dpt b+ aja. haha. makin lama, makin melalut. ^^
so, sekali lagi, aku ucapkan selamat datang ke blog aku nie, dan
terima kasih daun keladi je la. haha.
kalu nak jumpa, taw nak kenal lagi. haa.. tinggal la comment2 kat
bwh tuu. nnti aku reply dgn hati yg terbuka, insyaALLAH.
okay! cao! salam.

pages

Wednesday, April 14, 2010




haa!! nie la ahli2 kelas 5industrious mrsm beseri 2009. kitorang nie mmg la agak gila, disamping tuu. ligat pun ada! haha.
kriteria yg ada dlm kelas nie;
1st. tamak

2nd. shy2 cat.
3rd. terumbang ambing dr segi akademik mahupun koku.


bintang2 dlm kelas nie;
1st. of cos la aku! sapa x kenal kan?? haha. walaupun aku tawu, itu semua xdak maknanya! haha
2nd. azam laa. mana xnya. cuba cari mana satu yg paling layak memakai serban dan jubah2 semua nie?? haha. yg kanan sekali tuu, itulah orgnya! haha
3rd. apih. dia nie memang gila. mulut manis & pandai bermadah, itulah ajaibnya dia nie.
4th. abu @ zaid. mak aihh. nak cita pun tataw ngan mamat ni. tp, dia keja nya gelak je sepanjang masa. haha. tp, mmg laa.. haha. pe pun dia, still cm BUMIPUTRA ROCKERS. ye yea!! haha
5th. shehnaz. haha. dia nie, kalu x sebut 'OVER', xsah! haha
6th. reyn. mamat nie nak komen apa pasai dia pun aku tataw. tp, nak cita bg la.. dia nie mmg kaya. kawan aku yg terkaya dlm kelas kat situ. tidor, makan, sembang merapu, semua sekali! tp, result spm dia boom! lg la dr aku. haha.
7th. aizat @ cap. haa! inilah dia si mamat yg tgh dok pose pgg tasbih tu, merangkap ketua kelas bg tahun nie je la. tahun lepas, si reyn tu yg jadi. tahun nie, cm mana ntah dia buat rampasan kuasa. haha. dia nie terer akaun, mmg terer hampir2 dpt 100% byk kali, tp, xpernah pun. lalala~
8th. shafiq. brader nie, dlm gambar, dia pakai bju melayu hitam tuu. haa..kitorang panggil brader nie maskulin. tataw la pasai pa. nak kata tough tu, xla sgt. tp, macho je la. haha. nak kata single, tataw la. tanya dia sendiri. hehe
9th. dayah @ roguy. dia duk ujung skali, yg muka terlindung sikit tuu. haa. ntah nape laa, minah yg sorg nie, kitorang panggil nama dia gitu. ada la sbb2nya, nak tawu? haha. kisah lama, kena la tnya puan punya bdn , nak cita ke x?? nak ke dayah??!! ^^
10th. aminah. terer english language! terer gilern! tp, aku pun dpt A untuk spm, jgn lupa AMINAH! haha. die nie satu homeroom ngan aku. tawu ke x homeroom tu apa?? keluarga angkat. ader kat setiap mrsm je. skolah leyn xda. so, tataw nak kata pa. wee~
11th. mastura. dia nie lak, membe aku dr lower form kat smk syed mohd al bukhary, a/setar.
mmg pandai la, tp, x sgka lak, ada org lagi pandai dr dia waktu kitorang mula2 masuk mrsm tuu. dia nie byk gosip. tp, semuanya xleyh nak dibuktikan. haha.

okay tu je kot yg nak citakan. seperti biasa, xtawu dah nak tulis apa. lalala~



haa! nie lagi syok! paper kimia dah abis, so, bermakna, abis la idup kitorang.. aish! silap!! haha.
xla. waktu nie, ada feel yg membuak2. maklumlah, ketua pemeriksa, yg pakai tudung hitam tu ckp, SPM dah tamat, so, all the best in ur life! waaa.. sapa x angin! meracau n melalak la kami semua. haha.
tp, tuu la. sedih ada, nak sepak kertas soalan pun ada, so. that's how life begins when we completed our school session on 10 december 2009. lalala~


ish! yg nie lagi xleyh nak cerita. best la kan, bila org kata, TAMAT PENGAJIAN. haha. dgr gerun je, padahal, xdak beza pun sbnarnya. nak tawu mana satu aku?? alaa.. yg dua dr kanan. lelaki la of coz!! haha. kat mana?? peristiwa apa ini?? haa.. tu la yg aku nak ceritakan nie. sabar!! actually, nielah tarikh keramat di mana setiap seorang drpd kami, pelajar Maktab Rendah Sains Mara, diraikan kerana tamatnya pengajian di salah sebuah mrsm di malaysia nie, iaitu MRSM Beseri, Perlis. Kami semua gelarkan hari yg penuh gilang gemilang nie sbg Hari Graduasi.

uis!! syok laa.. sapa kata x hepy??!! maklumlah, tamatnya gelaran sbg seorang penuntut di sekolah itu.

haha. walaupun malu nak cerita, tp, nie la antara muka2 yg mndapat kedudukan dlm kelas
ke-2 bawah iaitu yg memperoleh pointer 2.99 hingga 2.00. haha. walaupun xleyh nak megah tara mana, tp, benda nie still duniawi sahaja! xleyh blah! haha
sedih?? ada la sikit2. haha
SPM cam mana?? haish!! nak cita pun malu. tp, cita je la kan??
aku ambik 10 subjek iaitu bm, bi, sejarah, agama, math modern, akaun, add math,
bio, physics, n chemistry.
resultnya dr hasil pembelajaran aku yg lintang pukang selama dua tahun, da kerana x pernah x kena marah ngan cikgu2 setiap m/pelajaran akibat x siap keja skolah, alhamulillah aja, aku dpt 5A iaitu 4a+, dan 1a- drpd kesepuluh sepuluh subjek tuu.. haha
balik jer umah, kena kutuk abeyh la ngan akak2 n abg aku. berapi je telinga, tp, sabar! haha
xleyh nak kata pa dah, xguna terhantuk baru terngadah! so, ALHAMDULILLAH aja. ^^




3 comments:

  1. xpe la jnji dh wat smampu yg bleh...anyway,cngretz...:-)

    ReplyDelete
  2. its ok.. No doubt about it!

    ReplyDelete